Росія створює нові великі формування для війни в Україні – британська розвідка

Росія створює нові великі формування для війни в Україні – британська розвідка

Укрінформ
За останні два місяці Росія почала створювати нові великі формування, щоб посилити свої сухопутні сили. До них належить 25-та загальновійськова армія.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У розвідці зазначають, що після вторгнення в Україну РФ переважно використовувала  мобілізованих резервістів для поповнення наявних формувань або у складі піхотних полів тероборони. Росія рідко створювала нові загальновійськові формування як самодостатні сили. Винятком став 3-й армійський корпус, який загалом показав погані результати, йдеться у зведенні.

«Росія, ймовірно, розгорне якесь нове формування у якості резервних сил в Україні. Однак у довгостроковій перспективі вона прагне посилити свої сили проти НАТО», – вважають британські аналітики.

У Міноборони Британії додали, що без великої хвилі обов’язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб забезпечити ресурсами навіть одну нову армію.

Читайте також: У Польщі все ж таки зафіксували перетин кордону білоруськими гелікоптерами

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російські війська, які воюють на півдні України, відчувають брак артилерійських боєприпасів і резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-