У Польщі все ж таки зафіксували перетин кордону білоруськими гелікоптерами

У Польщі все ж таки зафіксували перетин кордону білоруськими гелікоптерами

Укрінформ
У вівторок, 1 серпня, сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими вертольотами, які проводили навчання поблизу кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Нова інформація з цього приводу є результатом обговорення Комітету з питань національної безпеки і оборони. Його скликав міністр національної оборони Маріуш Блащак, щоб прояснити поточну ситуацію на польсько-білоруському кордоні.

«Перетин кордону відбувався в районі Біловежі на дуже низькій висоті, що ускладнювало його виявлення радіолокаційними системами. Тому в ранковому повідомленні Оперативного командування видів Збройних сил повідомили, що польські радіолокаційні системи не зафіксували жодного порушення повітряного простору Польщі», – пояснює Міноборони.

У зв’язку з сьогоднішнім інцидентом Блащак розпорядився збільшити кількість військових на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові гелікоптери. Про інцидент повідомили в НАТО.

Читайте також: У Штатах не бачать загрози з боку «Вагнера» для Польщі й інших країн НАТО

Комітет також погодився, що тимчасового повіреного у справах Білорусі буде викликано до МЗС Польщі для пояснення інциденту. 

У Міноборони нагадують, що останнім часом Росія та Білорусь активізували гібридну діяльність проти Польщі.

«У зв'язку з можливими подальшими провокаціями, закликаємо відповідально поширювати та коментувати інформацію, яка може бути використана російським та білоруським режимами», - зазначили у Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, речник Оперативного командування Збройних сил Польщі підполковник Яцек Горишевський заявив, що білоруські вертольоти до Польщі не залітали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-