Зеленський: Поки триває війна, допомога не може бути достатньою

Зеленський: Поки триває війна, допомога не може бути достатньою

Укрінформ
Допомоги світу для України було б достатньо, якби війна закінчилася, а доти завжди чогось бракуватиме.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Globo, передає кореспондент Укрінформу.

"Чи достатньо допомоги світу для України? Я вам скажу так: якби війна закінчилась, то було б достатньо. Поки ж іде війна, то нічого не може бути достатньо. Це говорить про те, що чогось не вистачає. Допомога - це ж не тільки зброя, це й інформаційна підтримка, гуманітарна допомога", - сказав глава держави. 

За його словами, після закінчення війни розпочнеться інша: за відновлення України, медичну і психологічну реабілітацію людей, політичну допомогу. 

"І дуже важливо, аби Україна перемогла. Щоб у світу було розуміння й емоційне відчуття, що він не просто так допомагав. Це важливо, аби вижило населення України, і Україна захистила світові і європейські цінності", - наголосив Зеленський. 

Він вважає, що поки у людей світу є фактор об'єднання, є шанс на відновлення миру і що не буде Третьої світової війни.

Читайте також: В ОП відкинули заяви, що Україна недостатньо цінує допомогу Польщі: Це маніпуляція окремих політиків

Відповідаючи на запитання, чому у темі війни Росії проти України так часто "прив'язують" Америку, Зеленський підкреслив, що США надають Україні найбільший обсяг допомоги. 

"Чому так багато Америки? Бо вона більше за всіх допомагає. І в цьому є справедливість. Коли нам давали мало, я справедливо просив їх про допомогу. А якщо сьогодні і весь цей час війни США є лідерами допомоги, то це не означає, що це їх війна. Ні. Це означає, що вони - лідери допомоги", - наголосив Президент. 

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня Міністерство оборони США оголосило про виділення додаткового пакета військової допомоги Україні, який передбачає негайні поставки озброєння й техніки із запасів Пентагону, в тому числі ракет для комплексів Patriot, NASAMS, HIMARS та інших систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-