Росіяни намагаються глушити всі частоти для українських безпілотників - військові

Росіяни намагаються глушити всі частоти для українських безпілотників - військові

Відео
Укрінформ
Противник добре розуміє, яка перспектива галузі БПЛА та їх застосування, тому порівняно із ситуацією пів року тому збільшив кількість своїх безпілотників на фронті в рази, а також потужно бореться з українськими.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОМБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко, передає кореспондент Укрінформу.

“Тому намагаються підтягувати все нові і нові технічні засоби, які приглушують буквально всі частоти, не дозволяючи повною мірою застосовувати той потенціал, який є. Але і сили оборони не стоять на місці. Відбувається постійна комунікація між виробниками і пілотами військовими, нами, з точки зору модернізації. Бо засіб може сьогодні ефективно працювати в смузі, завтра противник розуміє, що потрібно зробити, щоб заглушити, а післязавтра уже ми знаємо, що потрібно зробити для того, щоб виконати завдання і обійти захист противника. Ця боротьба триває на всіх рівнях”, - сказав Федоренко.

Він зауважив, що противника не можна недооцінювати, в тому числі і його виробничий потенціал, який дозволяє і виготовляти, і модернізувати БПЛА. За словами Федоренка, кількість ворожих дронів збільшилася на передовій в рази порівняно із ситуацією пів року тому.

“Але якщо говорити про оперативність, швидкість прийняття рішення, тут Україна знаходиться попереду. Тому що, ще раз, той коптер, який сьогодні не літає у зв'язку з ворожим РЕБ, для нього шукається рішення всією країною: це і Київ, і Харків, Львів й інші розробники. Тестується в бойових умовах. Галузь розвивається і постійно модернізується”, - запевнив командир роти ударних БПЛА.

Читайте також: Морпіхи за добу знищили 24 ворожі безпілотники

Він також додав, що “кількість пілотів, і особливо талановитих пілотів, у сил оборони переважає”, тому що в українській армії коптерами цивільного призначення може швидко навчитися керувати майже кожний піхотинець, у росіян - це окремо виведені представники підрозділів.

Федоренко наголосив, що за останні вісім місяців в Україні створено розгалужену мережу підготовки пілотів, а українські виробники створюють як розвідувальні, так і ударні безпілотники, денного та нічного застосування.

“Зараз стоять виклики про масштабування виробництва, для того, щоб цих засобів у силах оборони було якомога більше, тому що це видатковий матеріал, він втрачається в результаті дій ворожого РЕБ, ППО і т.д. Коли ми досягнемо певного рівня насичення фронту цими розвідувальними та ударними засобами, я думаю, хід війни в деяких напрямках точно можна буде змінити на краще”, - переконаний Федоренко.

Він пояснив, що “живучість”, наприклад, популярних DJI Mavic 3 на передовій - від одного до семи днів.

Читайте також: На виставці IDEF у Стамбулі представили новітній дрон-камікадзе

“Для успішного виконання завдань одному підрозділу потрібно як мінімум три таких коптери. Рахуємо - розуміємо, яка потрібна кількість. Дуже, дуже велика. Але свою ефективність вони показали. Тому що ми бачимо ворога, як на передній лінії, так і далі, а якщо бачимо - кожен снаряд летить у ціль”, - зазначив Федоренко.

Щодо дронів-камікадзе, то їх одному розрахунку потрібно 6-12 штук на день роботи, вважає він.

“Їх ціна неспівмірна з тою шкодою, якої ми завдаємо противнику”, - наголосив Федоренко.

Власне, ініціатива залишається за силами оборони. Ідуть бої цілодобові і надзвичайно складні. Незважаючи ні на що - на дикий супротив противника, на постійне застосування ним резервів та, здається інколи, безчисленну кількість артилерійських засобів та боєприпасів у них - силам оборони вдається просуватися вперед і забирати метр за метром нашу землю. Також активно відпрацьовує наша артилерія на контрбатарейну боротьбу, розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОМБр ім. Івана Сірка .

Він наголосив, що тактикою ворога залишається завдання ударів по населених пунктах, де перебуває виключно цивільне населення.

Читайте також: В Україні справжній бум виробництва дронів - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, волонтери та виробники БПЛА вважають, що наразі російські війська мають перевагу в кількості безпілотників, які використовують на фронті в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-