Україна реагуватиме на можливі провокації РФ у Чорному морі - Гуменюк

Україна реагуватиме на можливі провокації РФ у Чорному морі - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Україна готова до того, що Росія може провести операцію під чужим прапором у Чорному морі та оперативно відреагує на такі дії викриттям.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми відстежуємо всі ці повідомлення, всю цю логіку розвитку подій і готові до того, що можуть бути провокації. З нашого боку буде абсолютно зрозуміле їх викриття», - сказала Гуменюк.

За її словами, росіяни вже давно готували підґрунтя для звинувачення України. Наприклад, за часів дії «зернової угоди» ворог звинувачував українські сили оборони у використанні зернового коридору задля того, аби спрямовували нібито дрони на їхні кораблі. «Нещодавня інформація про те, що один із кораблів чорноморського флоту був атакований невідомими дронами також була спрямована на те, щоб підігрівати таке попереднє підґрунтя для майбутніх атак», - додала керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь».

Читайте також: Росіяни надсилають погрози тим суднам, яких запідозрили в намірі прямувати в Україну — Гуменюк

Як повідомлялося, раніше Наталія Гуменюк заявила про те, що Росія, ймовірно, готує операцію під чужим прапором у Чорному морі. Це може бути як атакою іноземного судна, в якій РФ звинуватить Україну, так і атакою з палуби самого судна, яке нібито йтиме під іноземним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-