На лівобережжі Херсонщини зросла активність переміщення військ РФ — Гуменюк

На лівобережжі Херсонщини зросла активність переміщення військ РФ — Гуменюк

Укрінформ
Російські війська накопичують сили, аби продовжити тиск на роботу припортової інфраструктури півдня України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Вони накопичують сили і збирають потенціал для того, щоб продовжувати тиснути на ті чуттєві елементи нашої обстановки, де хочуть отримати перевагу. Мова про порти, звісно, мова про Чорноморську акваторію там, де вони намагаються панувати, і останнім часом все більше чуємо по радіоперехопленнях, як вони попереджають цивільні судна про неможливість прямування в українські порти”, - зазначила Гуменюк.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Вона повідомила, що внаслідок потужного шторму останніми днями до узбережжя Чорного моря принесло багато російських мін.

"За минулі дві доби понад 10 мін підірвалися і лише дві з них були знищені контрольовано, решта - були самовільні вибухи на певній відстані від берега”, - сказала речниця, відзначивши, що у зв’язку з тим, що зараз обмежений доступ українців до узбережжя, ніхто не постраждав.

Інформуючи про ситуацію на Кінбурнській косі, Гуменюк зауважила, що росіяни ховають свою техніку за будинками цивільних мешканців, мінують околиці сіл, аби цивільні громадяни не змогли залишити свої населені пункти.

Читайте також: Супутникові знімки показали чітку лінію фронту в Україні з космосу

Вона також зазначила, що морально-психологічний стан росіян, які перебувають на Кінбурнській косі, вкрай низький, адже вони розуміють, що “купили квиток в один кінець”.

“Там ускладнена ротація, тому сил у ворога не вистачає для того, щоб контролювати повністю всю смугу, вони багато маневрують", - зазначила речниця.

За її словами, в останні дні підвищилась активність переміщення російських військ на лівобережжі Херсонщини, де вони намагаються повернутись на втрачені внаслідок повені позиції.

Читайте також: Росія розмістила корвет у Чорному морі так, щоб перехоплювати торговельні судна - розвідка Британії

“Вони намагаються повернутись на ті позиції, які змушені були полишити і які зруйновані великою повінню техногенного характеру, але їх повернення ми контролюємо, тримаємо під вогневим контролем і методично вибиваємо”, - повідомила Гуменюк.

Як повідомлялось раніше, Росія може вдатися до провокації і вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму, а потім звинуватити у цьому Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-