На Таврійському напрямку українські військові за добу відбили 17 атак, є просування вперед

На Таврійському напрямку українські військові за добу відбили 17 атак, є просування вперед

Укрінформ
На Таврійському напрямку за минулу добу українські військові відбили 17 російських атак без втрат позицій. Сили оборони мають успіхи і просуваються вперед.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передає кореспондент Укрінформу.

Джерело: телемарафон “Єдині новини”

"Протягом минулої доби ворог 17 разів атакував наші позиції по всій лінії фронту. Під щільним вогнем авіації, артилерії наші захисники успішно відбили всі атаки російських окупаційних військ без втрат позицій. Щільний вогонь авіації, це 17 авіаційних ударів, а також зафіксовано 6 ударів дронами-камікадзе типу “Квадро”. Проте найбільше дошкуляють “Ланцети”", - сказав Шершень.

Читайте також: На Бердянському напрямку Сили оборони просунулися вздовж лінії фронту та углиб позицій ворога

За його словами, ворог із застосуванням танків, РСЗВ, артилерії здійснив 515 обстрілів. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1 289 вогневих завдань.

Як зазначив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський, Сили оборони України просунулися вперед.

"Бойова робота Сил оборони на Таврійському напрямку триває. Є успіхи та просування вперед, вибивання росіян з позицій", – повідомив він у Телеграмі.

Як повідомив Шершень, ракетні війська завдали 9 ракетних ударів по стартових позиціях ЗРК "Бук" , вогневій позиції 2А65 Мста- 2 Б, по станції РЕБ "Борисоглєбськ", стартовій позиції ЗРК "Тор", по вогневій позиції 2С7 “Піон”, по станції РЕБ "Житель".

За минулу добу українська артилерія використала понад 7 550 снарядів та боєприпасів.

"Втрати ворога вбитими, пораненими склали - безповоротні 84 окупанти, санітарні - 117 окупантів, 1 в полоні, знищено 25 одиниць озброєння та військової техніки противника", - сказав Шершень.

Читайте також: Сили оборони знищили під Бахмутом іще вісім російських складів із боєприпасами

Крім того, за минулу добу в ході оборонної операції угруповання "Таврія" на Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника успішно відбило атаки в районі Первомайського. Ворог завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Авдіївки та Неверського. У той же час здійснив артилерійські обстріли понад десяти населених пунктів. Зокрема, це Авдіївка, Ласточкіне, Водяне, Первомайське та Карлівка.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони змусили росіян відійти з позицій у районі Андріївки

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Красногорівки та Мар'їнки. Ворог обстріляв Красногорівку, Побєду, Георгїївку, Максиміліанівку. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя, здійснив обстріли прилеглих населених пунктів, зокрема, це Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Благодатне.

Як повідомляв Укрінформ, на Бердянському напрямку в районі Старомайорського Сили оборони просунулися на пів кілометра вздовж лінії фронту та на 750 м вглиб окупованої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-