На Бахмутському напрямку Сили оборони змусили росіян відійти з позицій у районі Андріївки

На Бахмутському напрямку Сили оборони змусили росіян відійти з позицій у районі Андріївки

Укрінформ
На Бахмутському напрямку українські війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше самого Бахмута, і наразі росіяни відійшли з позицій у районі Андріївки.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

Ковальов зазначив, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському і Бердянському напрямках. За його словами, українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених силах противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по ворогу

«У напрямку Старомайорське (українські військові – ред.) мали успіх і закріплюються на досягнутих рубежах. Противник продовжує чинити потужний опір і здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви. На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. У ході ведення Силами оборони наступально-штурмових дій противник вимушено відійшов з позицій у районі Андріївки», - поінформував речник Генштабу.

Він заявив, що Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках.

«Противник проводив безуспішні наступальні дії у районах північно-західніше (напрямку – ред.) Оріхове-Василівка, південніше Іванівського та західніше Кліщіївки. Ворог чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої», - сказав він.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів

За словами спікера, протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень.

Ковальов поінформував, що у вівторок уночі РФ завдала чергового авіаудару іранськими ударними БПЛА Shahed-136 і Shahed-131 по Україні, і що інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

«Протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 72 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів із РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали портова інфраструктура та пункти зберігання зерна на півдні України, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», - зазначив речник Генштабу.

Він уточнив, що українські військові за минулу добу уразили п'ять пунктів управління, дев'ять зенітно-ракетних комплексів, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, а також чотири станції радіоелектронної боротьби.

«За добу, що минула, підрозділи Сил оборони України уразили п'ять пунктів управління росіян, дев'ять ЗРК, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, чотири станції РЕБ, вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника», - поінформував речник.

Відповідаючи на питання, якою є ситуація на окупованих територіях України, Ковальов зазначив, що росіяни продовжують чинити мародерство на тимчасово окупованій території України.

«Зокрема, у населеному пункті Миронівський Донецької області з 10 липня зафіксовано прибуття підрозділів чеченських терористів Росгвардії під назвою «Ахмат», які примусово виселяють місцевих українських мешканців із їхніх будинків буквально на вулицю та самовільно заселяють їхнє житло», - поінформував він.

Читайте також: Сили оборони вже звільнили на Бахмутському напрямку 35 квадратних кілометрів

За словами речника Генштабу, масове мародерство, яке вчиняють ці чеченські терористи, викликає хвилю невдоволення серед місцевих цивільних людей.

Він також сказав, що росіяни продовжують використовувати цивільні медичні та навчальні заклади тимчасово окупованих населених пунктів для надання меддопомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

«Так, у населеному пункті Раденськ Херсонської області російські військовослужбовці облаштували територію місцевого дитячого садочка під польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають десятки поранених окупантів», - заявив Ковальов.

Як повідомлялося, на Бердянському напрямку Сили оборони просунулись углиб російських позицій на відстань до 1,4 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-