На Бахмутському напрямку Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів

На Бахмутському напрямку Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів

Укрінформ
На Бахмутському напрямку Сили оборони України щодня просуваються на сотні метрів

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони України тримають ініціативу, давлять на ворога, потроху звільняють українську землю метр за метром, щодня - сотні метрів, щотижня – кілометри, прийде час – це будуть і десятки кілометрів. Ворог відчайдушно чинить супротив. За цю добу 493 рази накрив наші позиції різними типами і калібрами артилерії. Сім боєзіткнень відбулося, два авіаудари. В ході боєзіткнень 94 окупантів знищено, 152 зазнали поранення, знищено суттєво військову техніку ворога: танк, три бойові машини піхоти, дві 203-мм САУ «Піон», три гармати, ЗРК «Бук», а також безпілотник «Орлан 10», п'ять автомобілів і один пункт управління БПЛА», - повідомив Череватий.

Читайте також: Лимано-Куп’янський напрямок зазнає найбільших артилерійських ударів від росіян

Крім того, за його інформацією, на Лимансько-Куп'янському напрямку ситуація більш напружена, ворог намагається прорвати оборону українських захисників.

«Ворог уже тривалий час намагається там прорвати нашу оборону, і в останній тиждень знову спричинив ескалацію, сподіваючись, що прорве нашу оборону і вийде на річку Оскіл. По-друге, зможе відволікти сили і засоби нашого угруповання від поступального, але невпинного руху на Бахмутському напрямку. Ця доба теж була дуже активна - 663 рази ворог бив по нас усіма видами артилерії», - розповів речник.

Він повідомив, що 108 окупантів на цьому напрямку було знищено, 185 зазнали поранень. Крім того, знищено ворожий танк, два БМП, бойову ремонтно-евакуаційну машину, легкий броньований тягач, самохідний міномет «Тюльпан», а також безпілотник та склад з боєприпасами.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 24 липня 2023 року ліквідували близько 242 тисяч 620 російських агресорів, і ще 660 осіб - за минулу добу. Також знищено 4162 ворожих танків (+11), бойових броньованих машин ‒ 8118 (+13), артилерійських систем – 4675 (+17), РСЗВ – 697 (+0), засобів ППО ‒ 452 (+1), літаків – 315 (+0), гелікоптерів – 310 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3963 (+5), крилатих ракет ‒ 1307 (+9), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 7182 (+10), спеціальної техніки ‒ 698 (+2).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-