На Бердянському напрямку Сили оборони просунулися вздовж лінії фронту та углиб позицій ворога

На Бердянському напрямку Сили оборони просунулися вздовж лінії фронту та углиб позицій ворога

Укрінформ
На Бердянському напрямку в районі Старомайорського Сили оборони дещо просунулися вздовж лінії фронту та вглиб окупованої території.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" поінформував речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передає Укрінформ.

"На Бердянському напрямку українські штурмовики в районі Старомайорського мали черговий успіх, просунувшись уздовж лінії фронту від пів кілометра. А також мають просування до 750 метрів углиб противника", - сказав Шершень.

Він додав, що на Мелітопольському напрямку, в районі Роботиного, у зв'язку зі щільним мінуванням положення українських сил - без змін.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони змусили росіян відійти з позицій у районі Андріївки

Загалом, як зазначив Шершень, за минулу добу в ході ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках - без змін. Противник продовжує чинити опір, здійснює переміщення військ, застосовує резерви.

Українські ударні підрозділи закріплюються на ударних рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленних цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як додав речник, серед першочергових заходів на зайнятих рубежах є розмінування.

За його словами, добре показала себе техніка, яку Україні надали міжнародні партнери - інженерні танки Wisent та Dachs.

Читайте також: Резніков: Російські військові склади у Криму і Керченський міст – законні цілі для атак ЗСУ

"Вони себе добре показують, бо забезпечують максимальну живучість екіпажу при підриві, діють танки у співпраці з піхотою у групах розгородження", - сказав Шершень.

Як повідомляв Укрінформ, один із підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних сил України спільно з артилерією знищили ворожі комплекси радіоелектронної боротьби “Тірада” та “Леєр-2” на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-