Резніков: Російські військові склади у Криму і Керченський міст – законні цілі для атак ЗСУ

Резніков: Російські військові склади у Криму і Керченський міст – законні цілі для атак ЗСУ

Укрінформ
Російські склади боєприпасів у тимчасово окупованому Криму, як і Керченський міст, є законними цілями для атак з боку українських військових.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю CNN заявив глава Міноборони України Олексій Резніков.

«Усі ці цілі (склади РФ у Криму – ред.) є офіційними цілями, тому що це зменшить їхню (ворожу - ред.) здатність боротися проти нас і допоможе врятувати життя українців», - сказав він.

На запитання журналіста, чи метою України є остаточне виведення Керченського мосту з ладу, Резніков відповів, що це є частиною тактики українських військових.

«Це нормальна тактика — руйнувати матеріально-технічні лінії свого ворога, щоб зупинити можливості отримати більше боєприпасів, отримати більше палива, отримати більше їжі тощо. Ось чому ми будемо використовувати цю тактику проти них», - додав міністр.

Резніков також звинуватив Росію в тому, що вона діє як «держава-терорист» через атаки на Одеську область після її виходу із зернової угоди.

«Цей підхід абсурдний, але він реальний, і тому це новий доказ того, що вони є терористичною державою», — сказав Резніков.

У Москві заявили, що нова хвиля російських ударів є відповіддю на вибух на стратегічному Керченському мосту в тимчасово окупованому Росією Криму на початку цього місяця.

«Росіяни намагалися пояснити, що це (удари по Одеській області – ред.) відповідь на якісь вибухи на їхній території. Але вони воюють з мирним населенням. Тому я називаю їх мародерами, ґвалтівниками та вбивцями», - сказав Резніков.

Відповідаючи на запитання, чи планує Україна посилити атаки на російські кораблі в Чорному морі у відповідь, міністр сказав, що Україна має такі можливості.

«У нас є можливості. У нас є зброя, як із крейсером «Москва», і якщо вони будуть загрожувати нам у Чорному морі, нам доведеться відповісти», - зазначив міністр.

Читайте також: Контрнаступ відстає від графіка, але йде за планом - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, уночі 17 липня обвалилася одна із секцій мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.

Президент Володимир Зеленський заявив, що незаконно збудований міст через Керченську протоку мусить бути нейтралізований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-