Контрнаступ відстає від графіка, але йде за планом - Резніков

Контрнаступ відстає від графіка, але йде за планом - Резніков

Укрінформ
Український контрнаступ хоч і відстає від наміченого графіка, проте відбувається відповідно до плану.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

Очільник Міноборони визнав, що контрнаступ відстає від графіка, однак запевнив, що "не хвилюється", оскільки він іде за планом. При цьому він назвав хибною думку, що "кожен контрнаступ має бути швидким".

Резніков перерахував декілька причин, чому контрнаступ може бути повільнішим, ніж очікувалося.

"Це питання протиповітряної оборони. Це питання того, що у нас дуже довга лінія фронту. І ми маємо проти себе велику кількість ворогів. Це війна, а не комп'ютерна гра. Наші генерали та командири бачать реальну ситуацію на полі бою. Головною цінністю для нас є життя солдатів", - зазначив міністр.

Читайте також: Резніков прогнозує, що влітку наступного року Україну зможуть прийняти до НАТО

Він додав, що просування на південному фронті значною мірою вповільнене через мінні поля, облаштовані військами РФ. Тож часто українські захисники мусили вручну розчищати шляхи через ці поля.

"Нам потрібно дуже повільно використовувати наших солдатів, саперів, і дуже повільно готувати коридори для реального наступального руху", - сказав Резніков, додавши, що активність у різних локаціях заплутає росіян щодо основного напрямку удару.

Читайте також: РФ переходить до активної оборони на Бердянському і Мелітопольському напрямках - військові

Як повідомлялося, колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби США надали Україні ATACMS для знищення військових баз РФ на українській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-