РФ переходить до активної оборони на Бердянському і Мелітопольському напрямках - військові

РФ переходить до активної оборони на Бердянському і Мелітопольському напрямках - військові

Укрінформ
На Бердянському і Мелітопольському напрямках росіяни ведуть активну оборону.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку майор Валерій Шершень, передає кореспондент Укрінформу.

«У зоні відповідальності угруповання «Таврія» ворог продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а також відзначається веденням активної оборони на Бердянському та Мелітопольському напрямках», - підкреслив Шершень.

Він поінформував, що росіяни протягом минулої доби 24 рази атакували позиції українських військових.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби Штати надали ATACMS – Лінкявічус

«Під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили всі атаки російських військ. Окрім того, застосовуючи танки, РСЗВ та ствольна артилерія, ворог здійснив 577 обстрілів», - сказав речник.

Він відзначив, що росіяни значно посилили авіаудари та удари дронами-камікадзе типу «Квадро».

«(РФ – ред.) дошкуляє і безпілотниками. За минулу добу (зафіксований – ред.) – щільний вогонь авіації, 23 авіаційних удари. Використовуються і літаки Су-35. Також було зафіксовано 15 ударів дронами-камікадзе типу «Квадро», це найбільше, якщо брати за тиждень. І це робиться, щоб змусити нас відмовитися від у тому числі наступальної операції», - поінформував Шершень.

Відповідаючи на питання, речник запевнив, що українські військові прекрасно розуміють тактику росіян.

Читайте також: ЗСУ отримають від Rheinmetall 300 тисяч снарядів для Gepard

«На будь-яку тактику у нас є протидія. З нашої сторони можна сказати, що це взагалі набір тактик. І, відповідно, командування, командири використовують це найбільш ефективно. І про це можна судити хоча б із того, що, наступаючи, ми маємо значно менші втрати серед особового складу у порівнянні з ворогом, який перебуває у активній обороні», - зазначив речник.

Як повідомлялося, Шершень заявив, що на Таврійському напрямку Сили оборони мають певні успіхи - продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-