Експорт зброї заради України: прем'єр Японії закликає прискорити внутрішні переговори

Експорт зброї заради України: прем'єр Японії закликає прискорити внутрішні переговори

Укрінформ
Прем’єр Японії Фуміо Кішіда доручив правлячим партіям прискорити обговорення щодо пом’якшення суворих правил країни щодо експорту військового обладнання, оскільки уряд прагне зміцнити вітчизняну оборонну промисловість і розширити підтримку України в її боротьбі зі вторгненням Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Кішіда сказав депутатам робочої групи своєї Ліберально-демократичної партії та її молодшого партнера по коаліції Комейто, що його уряд незабаром представить свою точку зору щодо експорту оборонного обладнання та технологій, і попросив їх відновити припинені переговори з цього питання.

На початку цього місяця група склала доповідь з цього питання, в якій говориться, що вони погодилися з тим, що Японія може експортувати автомобілі та судна, оснащені летальною зброєю для небойових цілей, до країн, з якими вона співпрацює у питаннях безпеки.

Зазначається, що робоча група планувала відновити обговорення цього питання восени, але тепер очікується, що графік буде перенесено на ранній період.

Читайте також: Японія обмежила експорт до Китаю обладнання для виробництва мікросхем

Головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що уряд і правлячий блок працюватимуть разом у створенні бажаного середовища безпеки для Японії та встановленні правил підтримки країн, які зазнали військового вторгнення, назвавши експорт оборонного обладнання «важливим політичним інструментом».

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня стало відомо, що правляча в Японії коаліція має намір запропонувати парламенту країни переглянути чинні обмеження на експорт оборонного обладнання та дозволити передавати зброю країнам, які зазнали вторгнення з боку інших держав у порушення міжнародного права.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-