Росія модернізувала ракети Х-22 й «Онікс» - ГУР

Росія модернізувала ракети Х-22 й «Онікс» - ГУР

Єдині новини
Укрінформ
Дефіцит високоточних ракет змушує Росію модернізувати наявні Х-22, «Онікси», а також використовувати комплекси «Бал» та «Бастіон».

Як передає Укрінформ, про це в в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«У росіян є дефіцит високоточних ракет, які були у них перед початком війни. Якщо минулого року вони могли за один удар використовувати від 80 до 110 крилатих ракет одного типу, наприклад, Х-101, то зараз такої можливості вони не мають», - сказав Скібіцький, коментуючи використання Росією різноманітних ракет під час останніх обстрілів України.

Читайте також: В ООН засудили удар по Одесі, не згадавши при цьому Росію

Ще одним фактором розширення росіянами використаних боєприпасів Скібіцький назвав той факт, що їм вдалося модернізувати частину наявного озброєння.\

«Крім того, ми чітко знаємо, що були проведені заходи з модернізації деяких видів ракет. Та ж сама Х-22, по суті, стала вже Х-32. Володіє Головне управління розвідки і інформацією про заходи, які здійснювала РФ з модернізації тих же самих «Оніксів», - зазначив представник ГУР.

Він підкреслив, що «Онікс» - протикорабельна ракета, яка призначена для інших цілей. Восени ними вже обстрілювали Миколаївську, Одеську та Херсонську області, і тоді було зафіксовано багато невлучань.

Читайте також: Україні потрібен повноцінний повітряний щит - Зеленський

«А після модернізації вони знову відновили застосування комплексів «Бал», «Бастіон». «Бастіон» - це ракета «Онікс», яка застосовується, знову ж таки, проти цивільних об'єктів», - зауважив Скібіцький.

Як повідомлялося, за даними оперативного командування "Південь", під час ракетної атаки вночі 23 липня ворог вдарив по Одещині щонайменше п'ятьма видами ракет всіх видів базування: "Калібри", "Онікси", Х-22 та "Іскандер-К", а також застосував балістичні "Іскандер-М". Внаслідок цього одна людина загинула і 22 людини дістали поранення, зокрема чотири дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-