Росія й далі вдаватиметься до ядерного шантажу - ГУР

Росія й далі вдаватиметься до ядерного шантажу - ГУР

Єдині новини
Укрінформ
Росіяни будуть продовжувати застосовувати ядерний шантаж, бо це – один із елементів тиску на Україну.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, відповідаючи на питання, чи готова Росія вчергове використати ядерний шантаж, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо використання ядерного шантажу, то це ж не перший раз. Цей шантаж є, і він буде продовжуватися Росією, бо це один із елементів тиску на нас і на світову спільноту», - заявив він.

За його словами, Росія проводить заходи щодо підвищення інфраструктури, інспектування тих об’єктів, які є на території Білорусі.

Читайте також: У розвідці США заявили про «певний успіх» РФ у переміщенні ядерної зброї в Білорусь

«Ми розуміємо, як воєнна розвідка, які заходи вони проводили весь час на окупованих територіях Криму, і навіть до того, як була окупація. Бо РФ постійно, і її Чорноморський флот, вони практично відпрацьовували під час тренування питання доставки ядерних боєприпасів із території РФ на Кримський півострів», - зазначив Скібіцький.

Представник ГУР поінформував, що всі ці процедури відомі, і що в розвідці розуміють, як це відбувається, особливо якщо це стосується мобільних ракетних баз, саме тих, де зберігають боєприпаси.

Відповідаючи на питання про ядерні арсенали РФ, Скібіцький сказав, що росіяни намагаються його модернізувати, продовжити (наявний – ред.) ресурс.

Читайте також: Ядерний шантаж РФ – не випадковість, а частина месіанської ідеї «Атомного православ'я»

«Наскільки готова РФ використовувати (свій ядерний арсенал – ред.) – буде залежати від багатьох факторів. Але тим не менш ми чітко розуміємо, що, зокрема, той же Китай дуже конкретно сказав РФ стосовно незастосування ядерної зброї. Бо всі розуміють: нерозповсюдження ядерної зброї – це один із ключових елементів загальної глобальної системи безпеки», - зазначив Скібіцький.

Як повідомлялося, колишній посол України в США Валерій Чалий заявив, що США при бажанні можуть дуже різко відреагувати на ядерний шантаж президента РФ Володимира Путіна і вже в наступні роки фактично поставити РФ на межу розвалу.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-