У Чорному морі наразі залишається один ракетоносій

У Чорному морі наразі залишається один ракетоносій

Укрінформ
У Чорному морі наразі залишається один ракетоносій, однак повітряні атаки для південних регіонів залишаються дуже небезпечними.

Про це в ефрі телемарафону «Єдині новини» поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«На цьому етапі у Чорному морі ракетоносій залишається 1 – той, що відстрілявся. Підводний човен, який був споряджений 4-ма «Калібрами»… всі, які є (ракети - ред.), він і використав під час цієї атаки (на Одещину – ред.). Цілком імовірно, відбудеться ротація. Поки що не спостерігається цієї активності, але будемо оперативно сповіщати (у разі необхідності – ред.)», - заявила вона.

Читайте також: У РФ не вийде зробити Чорне море простором тероризму – Зеленський

Гуменюк сказала, що росіяни вже вдавалися до атак України просто з бухти, не виводячи ракетоносій на бойове чергування у відкрите море. За її словами, треба розуміти, що повітряні атаки для південних регіонів залишаються дуже небезпечними.

«Абсолютно точно (не виключається варіант, що РФ продовжуватиме тероризувати – ред.) і Одещину, і Миколаївщину, і Херсонщину. Південні регіони продовжують бути під прицілом ворога, оскільки вони (росіяни – ред.) ще не вибороли те, за що починали боротьбу», - зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Відповідаючи на питання, що тут мається на увазі, вона поінформувала, що росіяни хотіли перегляду зернової угоди на їхню користь, тобто, щоб прерогатива була за ними, і щоб господарювання у Чорному морі було за ними тощо.

Читайте також: Уночі ворог атакував околиці Запоріжжя

Як інформує пресслужба ВМС ЗСУ у Телеграмі, станом на 9:15 23.07.2023: у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 10 ворожих кораблів; в Азовському морі – 1 ворожий корабель; в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів.

За інформацією ВМС, за добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 17 суден, із них 3 рухались із протоки Босфор; до Чорного моря – 31 судно з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Військові наголошують, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Читайте також: У РФ не вийде зробити Чорне море простором тероризму – Зеленський

Як повідомлялося, під час повітряної тривоги в ніч на 23 липня російська армія атакувала Одеську область.

За інформацією ОК «Південь», РФ атакувала Одещину щонайменше п'ятьма видами ракет всіх видів базування: «Калібри», «Онікси», Х-22 та Іскандер-К, а також застосувала балістичні Іскандер-М.

За даними Нацполіції, у Одесі внаслідок чергового нічного російського обстрілу одна людина загинула і 22 людини дістали поранення, зокрема чотири дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-