У Бундестазі закликали МКЧХ активніше розслідувати долю зниклих українців

У Бундестазі закликали МКЧХ активніше розслідувати долю зниклих українців

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має активніше розслідувати долю тисяч громадян України, які зникли безвісти під час повномасштабного вторгнення РФ.

Про це заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн, передає Укрінформ із посиланням на РБК.

Вона зазначила, що МКЧХ дистанціювався від свого представництва у Білорусі на тлі скандалу з примусовим вивезенням до цієї країни українських дітей із тимчасово окупованих військами РФ територій.

"Жахливі повідомлення про ганебне вивезення дітей Червоним Хрестом у Білорусі порушують питання про те, наскільки незалежно Червоний Хрест виконує свої обов'язки у нинішньому конфлікті", - сказала Штрак-Циммерманн.

Читайте також: Кислиця попросив ООН відреагувати на зізнання Червоного Хреста Білорусі у депортації дітей

Німецький політик додала, що це "тільки одне з низки повідомлень про зловживання та корупцію" у роботі ЧХ, особливо під час війни РФ проти України.

Депутат закликала МКЧХ докласти більше зусиль щодо розслідування долі 20 тисяч українців, які зникли під час широкомасштабної війни.

Читайте також: МКЧХ не має доступу до всіх місць утримання українських полонених - речник

Також Штрак-Циммерманн наголосила, що представники організації мають відвідати в'язницю у РФ та побачити, що "відбувається там з українськими в'язнями".

Вона нагадала, що МКЧХ є єдиною установою, яка "взагалі може отримати туди доступ".

Як повідомляв Укрінформ, Медійна ініціатива за права людини встановила 42 місця утримання українських військовополонених - як у прикордонних областях, так і в глибині Російської Федерації.

Також раніше глава Білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов під час чергової поїздки на тимчасово окуповану територію України в репортажі телеканалу «Білорусь 1» зізнався, що його організація бере участь у вивезенні дітей з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-