Новий оборонний пакет допоможе Україні захистити порти - Білий дім

Новий оборонний пакет допоможе Україні захистити порти - Білий дім

Укрінформ
Оголошений у середу Пентагоном новий пакет оборонної допомоги Україні містить засоби, які допоможуть посилити безпеку портів в умовах російських обстрілів.

Про це сказала на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ці спроможності (оголошені в новому пакеті – ред.) ставатимуть дедалі важливішими особливо зараз, коли Росія вийшла із «зернової угоди» та поновила атаки на портові міста, що ми побачили за останні два дні», - зазначила представниця Білого дому.

Вона нагадала, що серед багатьох видів зброї та оснащення в новому пакеті містяться засоби для забезпечення безпеки портів та гаваней, які мають посилити захищеність портової інфраструктури України.

Читайте також: Удар по одеському порту доводить, що мішенню РФ є не лише Україна - Зеленський

Жан-П’єр також підкреслила, що Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля України задля забезпечення доступу зерна на міжнародні ринки. У цьому зв’язку вона нагадала про заяву адміністраторки USAID Саманти Пауер щодо намірів США виділити сотні мільйонів доларів на підтримку українських агропідприємств, надання позик, грантів для бізнесу тощо.

Крім того, представниця Білого дому відзначила внесок інших країн регіону, зокрема Румунії, у покращення сухопутного доступу для українського зерна на міжнародні ринки.

Читайте також: Брінк засудила атаки Росії на портову інфраструктуру Одеси

«Отже, ми продовжимо допомагати Україні не лише в короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі», - запевнила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони США в середу офіційно заявило про виділення нового пакета військової допомоги Україні, який містить десятки найменувань озброєння, техніки й іншого обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-