Ірландія розслідує, як деталі її компанії опинилися в російському дроні-камікадзе

Ірландія розслідує, як деталі її компанії опинилися в російському дроні-камікадзе

Укрінформ
Ірландія проводить розслідування, яким чином деталі ірландського виробництва опинилися в російському дроні-камікадзе, яким агресор атакував Миколаїв, і підозрює в порушенні санкцій третю сторону.

Про це заявив Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо про збиття того дрона; ми проводимо відповідне розслідування. Ми не віримо, що якісь ірландські компанії могли порушити санкції. Можливо, якась третя сторона порушила санкції. Ми дуже серйозно до цього ставимося», - сказав Варадкар.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії

Очільник ірландського уряду запевнив, що попри військову нейтральність, Ірландія не є нейтральною політично і повністю підтримує Україну в боротьбі за незалежність і відновлення території.

Як повідомлялося, у ніч на 18 липня Росія атакувала Миколаїв дронами-камікадзе, на одному з яких виявили карбюратор двигуна із написом «Tillotson. Зроблено в Ірландії». Фото деталі опублікував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

У середу Україну з візитом перебуває Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-