На уламках дрона, який вночі атакував Миколаїв, знайшли напис «зроблено в Ірландії»

На уламках дрона, який вночі атакував Миколаїв, знайшли напис «зроблено в Ірландії»

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак оприлюднив фото карбюратора двигуна з ворожого ударного дрона типу Shahed-136/131, який вночі атакував Миколаїв, і закликав до посилення санкцій.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Телеграмі.

"На першому фото - іноземний карбюратор двигуна іранського БПЛА, який вночі атакував Миколаїв (на ньому напис - «зроблено в Ірландії» - ред.). Слава ППО, дякую, що збили його. На другому фото видно деталь із затертим серійним номером”, - зазначив він.

За словами керівника ОП, “карбюратор, як і ще сотні деталей, зроблені у країнах Заходу та Азії. Часто росіяни затирають серійні номери в іноземних компонентах”.

“Росія багато років купувала іноземні технологічні продукти, але зараз, коли вони стають знаряддям вбивства людей, тероризму та геноциду - це не може продовжуватись. На це неможливо закривати очі та казати, що санкцій достатньо. Ні, їх недостатньо, бо щодня тривають обстріли та нальоти ударних БПЛА”, - наголосив Єрмак.

На його думку, “якщо у нових “шахідах” та ракетах зараз є західні чи азійські комплектуючі - обмежень замало”. “Компанії-виробники також не може влаштовувати, що їх компоненти присутні у зброї, яка вбиває людей”, - зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що “ми працюємо з нашими партнерами, вказуємо на наявні комплектуючі. Постійно робиться велика робота багатьма органами держави”.

Читайте також: У Повітряних силах не виключають, що Іран може постачати Росії дрони Mohajer-6

“Група Макфола-Єрмака пропонує конкретні кроки. Потрібні нові санкційні обмеження, а також ефективна імплементація та контроль. Ми надаємо партнерам рекомендації, які саме обмеження можна запровадити і який контроль посилити. Країни Глобального Півдня ми також закликаємо долучитись до цього процесу”, - наголосив Єрмак.

Керівник ОП нагадав, що “в 11-му пакеті санкцій ЄС частина наших пропозицій щодо боротьби з реекспортом була врахована. Але санкції потрібно посилювати. Ціна - життя людей. Щодня. Зовсім скоро ми побачимо нові кроки від наших партнерів”, - додав він..

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 18 липня росіяни атакували Україну з південного напрямку шістьма крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-