Міллі пояснив, чому Штати не вважають F-16 пріоритетом для України

Міллі пояснив, чому Штати не вважають F-16 пріоритетом для України

Укрінформ
З огляду на ситуацію, що складається на полі бою, зараз ключову роль для успіху України грає обладнання для розмінування, а не бойові літаки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

За його словами, Україна зараз успішно обороняє своє небо наземними засобами протиповітряної оборони, позбавляючи росіян можливості використовувати бойові літаки.

“Контроль за повітряним простором можна встановити двома способами: з повітря або із землі. Найбільш ефективний спосіб досягнення цього для українців зараз - це системи ППО, які їм надають від початку війни. Вони дозволяють захищати сили, які контрнаступають, від ударних гелікоптерів та ближнього вогню з літаків. Зараз українці мають таку спроможність”, - сказав Міллі.

Читайте також: Союзники підготували для контрнаступу понад 63 тисячі українських військових - Міллі

Він зазначив, що зміна фокуса протиповітряної оборони з наземних систем на літаки коштуватиме надто дорого. “Десять F-16 - це 2 млрд доларів. Росіяни мають сотні літаків четвертого й п’ятого поколінь. Якщо намагатися протистояти їм у пропорції один до одного або бодай два до одного, то мова йтиме про велику кількість літаків. Для цього знадобляться роки на навчання пілотів, роки на створення ремонтної бази та роки на організацію необхідної фінансової підтримки, оскільки йдеться про значно більше мільярдів, ніж уже було виділено”, - пояснив генерал.

За його словами, найбільших втрат українські захисники зараз зазнають не від російських авіаударів, а від мінних полів. “Тому проблема, яку слід вирішити зараз, - це мінні поля, а не повітряна складова. Саме це (обладнання - ред.) коаліція намагається надати”, - зазначив він.

Читайте також: США і союзники націлені на посилення бойової потужності ЗСУ – Пентагон

Міллі додав, що головну увагу зараз слід приділяти забезпеченню України наземними засобами протиповітряної оборони, артилерією та обладнанням для розмінування. “Це те, що їм треба, і те, що вони просять. Коли я спілкуюся із Залужним, він говорить саме про це”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 18 липня йшлося про підготовку навчань українських пілотів на F-16, а також забезпечення ЗСУ додатковими системами ППО, іншими озброєннями й боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-