«Відвоювати Бахмут - справа честі»: Сирський розповів, як іде контрнаступ

«Відвоювати Бахмут - справа честі»: Сирський розповів, як іде контрнаступ

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у інтерв'ю BBC заявив, що швидких результатів у контрнаступі ЗСУ не буде.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Ми хотіли б отримати дуже швидкі результати, але насправді це практично неможливо», – сказав генерал-полковник Сирський, який координує контрнаступ ЗСУ на сході України.

Зазначається, що Сирський керував обороною Києва на початку повномасштабного вторгнення Москви в Україну торік. Він також брав участь у несподіваній та успішній контратаці України в Харківській області минулого літа. На сьогодні очолює військові операції на сході України – на одному з двох головних напрямків контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: Війська РФ почали економити снаряди на південному фронті – британська розвідка

Сирський визнає, що довгоочікуваний український наступ на кількох фронтах, який почався минулого місяця, йде повільніше, ніж багато хто сподівався.

За його словами, як на сході, так і на півдні України територія насичена мінами та оборонними загородженнями. Росіяни, каже генерал, мають багато опорних пунктів:

«Тому наше просування справді йде не так швидко, як хотілося б», - зазначив Сирський.

Але генерал-полковник Сирський вважає, що Україна все ж має одну очевидну перевагу: «Я вважаю, що єдність нашого військового керівництва та довіра наших солдат один до одного є сильною стороною нашої армії».

Це різко контрастує з російською військовою ієрархією, яка, здається, страждає від внутрішнього протистояння.

Читайте також: Сирський: Ворог зосередив основні сили на Куп‘янському напрямку, на Бахмутський - перекидає резерви

Генерал-полковник Сирський зазначив, що спить лише чотири з половиною години на добу.

На південь та північ від міста Бахмут Україна нещодавно відвоювала у росіян майже 30 квадратних кілометрів (приблизно 12 квадратних миль) території.

Для Сирського відвоювання Бахмута також є «справою честі»: «Ми втратили багатьох наших побратимів, наших військовослужбовців, коли захищали Бахмут… тому ми просто повинні його повернути», - сказав Сирський.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські сили в місті незабаром опиняться у пастці.

Читайте також: У Бахмуті Сили оборони зайняли майже всі висоти на флангах - Маляр

Генерал-полковник Сирський підтвердив, що касетні боєприпаси зі США вже прибули в Україну і будуть готові до використання протягом кількох днів.

За його словами, відвоювання міста Бахмут має не просто символічне значення, Бахмут також має стратегічне значення – як певного роду брама до інших ключових міст регіону.

«Наш народ чекає перемог. Йому потрібні маленькі перемоги», - зазначив Сирський.

Як повідомлялося, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на східному напрямку фронту ситуація складна, але контрольована.

Російські війська активізували наступ на Куп'янському напрямку, аби повернути втрачені позиції та відтягнути українські сили з Бахмутського напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-