На півдні Сили оборони знищили 4 РЕБ та два комплекси відеоспостереження ворога

На півдні Сили оборони знищили 4 РЕБ та два комплекси відеоспостереження ворога

Укрінформ
За минулу добу Сили оборони знищили 4 комплекси радіоелектронної боротьби та два комплекси відеоспостереження.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Вони на нашому напрямку більше спостерігають за Силами оборони і намагаються їм протидіяти. Зокрема, розгортають максимум точок радіоелектронної боротьби, і 4 такі станції були знищені нами за минулу добу і два комплекси відеоспостереження", - сказала Гуменюк.

Вона пояснила, що зараз ворог на Півдні намагається відновити свої позиції, зокрема ті, що були втрачені під час сходу води з Каховського водосховища.

"Намагаються відновлювати перший рубіж оборони, який змила велика вода, що сплутала їм всі мапи, в тому числі і мінних полів. Вони намагаються розміновувати ці ділянки, повертатися на ті позиції, які можливі для розгортання артилерії, але ми продовжуємо працювати в умовах контрбатарейної протидії, і наша робота ефективна", - розповіла Гуменюк.

Читайте також: У гирлі Дніпра Сили оборони знищили три ДРГ ворога

За її словами, також на Півдні окупанти посилюють кількість обстрілів.

"Якщо декілька днів тому через певний снарядний голод, який ми їм забезпечили знищенням польових складів з боєприпасами, вони привели свої обстріли за добу до показника 60, зараз поступово піднімають до показника 70+. І це означає, що певну ротацію вони провели, певну логістику підтягнули, хоча вона у них ускладнена, але вона є. І для нас це сигнал, щоб попрацювати ефективніше по напрямках логістичного забезпечення", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, за ніч на півдні країни Сили оборони знищили до 10 БПЛа.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-