На півдні Сили оборони знищили 10 «Шахедів» - Гуменюк

На півдні Сили оборони знищили 10 «Шахедів» - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
На півдні Сили оборони знищили до 10 безпілотників типу Shahed.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ. 

"Протиповітряна відпрацювали дуже потужно, ще підбиваємо підсумки, але біля 10 Shahed було знищено у нашій зоні відповідальності, це точно", - розповіла Гуменюк.

Вона додала, що на півдні вночі тривала гроза і ворог намагався замаскувати погодними умовами проліт БПЛА, було запущено кілька хвиль Shahed, їх спрямовували з використанням особливостей місцевості.

"Однозначно було ускладнення в роботі протиповітряної оборони, тому що Shahed виявляються в тому числі і по звуку, можливо вони намагалися заховати цей звук за грозою. Але все таки працювали потужно і те, що було спрямовано на Одещину, Миколаївщину - все знищено, нічого не пропустили", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Атака «Шахедів» на південному напрямку: ППО працює у складних погодних умовах

Вона підтвердила, що було влучання у Криворізькому районі, пошкоджено цивільні підприємства, постраждала одна особа.

За її словами, ворог часто намагається нищити промислові промислові в тих регіонах, що знаходяться поблизу прифронтових, щоб вони не могли використовуватися для відновлення ресурсів Сил оборони.

Як повідомляв Укрінформ, вночі ворог атакував безпілотниками Дніпропетровську область. За даними Дніпропетровської ОВА, захисники з ПВК "Схід" збили 6 "Шахедів", зафіксовано влучання у Кривому Розі.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-