Лондон надасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 мільйони

Лондон надасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 мільйони

Укрінформ
Британія оголосить про новий великий пакет фінансування для України, який охоплюватиме додаткові боєприпаси та бойові машини, а також 50 млн фунтів стерлінгів (64,7 млн доларів США) на ремонт військової техніки та підтримку нового реабілітаційного центру для поранених.

Як передає Укрінформ з посилання на CNN, про це повідомили в уряді Великої Британії.

У Лондоні також зазначили, що партнери з G7, як очікується, погодять у середу міжнародні рамки для довгострокових заходів безпеки України, що «визначать, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років, аби покласти край війні, стримувати й реагувати на будь-які майбутні напади».

«Уперше так багато країн узгодили з іншою країною всеосяжну довгострокову угоду про безпеку такого роду», – заявили на Даунінг-стріт.

Читайте також: Британія замовила виробництво боєприпасів на £280 мільйонів

Після спільної декларації, яку буде оголошено в середу, партнери G7 «нададуть більше озброєння, збільшать і прискорять обмін розвідданими, посилять захист від кібер- та гібридних загроз, розширять навчальні програми та тренування військових, а також розвиватимуть промислову базу України», – ідеться в заяві.

Останній пакет фінансування від британського уряду включатиме: додаткові боєприпаси для Challenger 2, понад 70 бойових та логістичних машин, зокрема бойові гусеничні машини розвідки. Велика Британія також забезпечить фінансування реабілітаційного центру для українських військових, які отримали поранення в бою.

«Оскільки Україна досягає стратегічного прогресу у своєму контрнаступі, а деградація російських військ починає впливати на путінську лінію фронту, ми посилюємо наші офіційні домовленості щодо захисту України в довгостроковій перспективі», - заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у своїй заяві.

Читайте також: Британія готова співпрацювати з Японією над збором доказів воєнних злочинів росіян в Україні

«Підтримка прогресу [України] на шляху до членства в НАТО в поєднанні з офіційними, багатосторонніми і двосторонніми угодами та підтримкою більшістю членів НАТО надішле потужний сигнал президенту Путіну й поверне мир у Європу», – сказав Сунак.

Як раніше повідомляло агентство, перші 20 українських пілотів розпочнуть навчання на західних винищувачах у Великій Британії наприкінці липня - початку серпня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-