Навчання пілотів ЗСУ у Британії розпочнеться наприкінці липня або на початку серпня — Пристайко

Навчання пілотів ЗСУ у Британії розпочнеться наприкінці липня або на початку серпня — Пристайко

Укрінформ
Перші 20 українських пілотів розпочнуть навчання на західних винищувачах у Великій Британії наприкінці липня - початку серпня.

Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кількість на першому етапі буде 20. Початок навчань – наприкінці цього місяця - на початку серпня. Цей курс буде розпочатий таким чином, щоби пілоти могли перейти потім на ті платформи, які будуть обрані», - сказав дипломат, нагадавши, що Британія не експлуатує винищувачі F-16 і має інші літаки європейського виробництва.

На думку Пристайка, рішення Лондона почати тренування українських льотчиків розриває коло у дискусіях щодо наявності літаків і підготовки пілотів до роботи на них. «Рішення Британії було в наступному: почнімо тренувати наших пілотів і даймо можливість нашим політикам прийняти остаточне рішення. На момент цього рішення в нас уже будуть пілоти, який пройдуть певний час підготовки».

Посол також поінформував, що загалом військову підготовку у Великій Британії цього року пройдуть понад 30 тис. українських солдатів і офіцерів різних родів військ.

«Дуже важливим елементом для нас залишається навчання (у Британії – ред.) наших солдатів і офіцерів. Минулого року було 10 тис., цього року понад 30 тис. буде навчено», - сказав він.

Читайте також: Чехія передасть Україні гелікоптери й навчатиме пілотів літаків

Дипломат поінформував, що навчання у Британії проходять не лише піхотинці, а й екіпажі вертольотів, навчалися екіпажі морських кораблів, артилеристи, розвідники тощо.

Посол також нагадав, що Британія поставляє Україні дуже потрібні ЗСУ види озброєнь, зокрема ракети Storm Shadow, танки, броньовані машини та артилерійські снаряди як натовських, так і старих радянських калібрів.

Читайте також: Зеленський провів розмову з Рютте - говорили про навчальну місію для українських пілотів

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна були досягнуті конкретні зобов’язання союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до поставки цих літаків в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-