Зеленський провів розмову з Рютте - говорили про навчальну місію для українських пілотів

Зеленський провів розмову з Рютте - говорили про навчальну місію для українських пілотів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорили терміни початку навчальної місії для українських пілотів на F-16 та скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

У телефонній розмові з Рютте із Туреччини Зеленський, за його словами, висловив підтримку в непростий політичний момент.

Сторони обговорили оборонну співпрацю, підготовку до Глобального саміту миру. Зафіксували терміни початку навчальної місії для українських пілотів на F-16. Скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО.

Читайте також: Нідерланди відіграли одну з лідерських ролей у «коаліції F-16» для України - посол

Президент подякував за незмінність принципової позиції Нідерландів щодо російського вторгнення, а також за визнання Палатою представників Нідерландів Голодомору геноцидом.

Своєю чергою Рютте повідомив у Твіттері, що обговорював із Президентом України розвиток подій на фронті та підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі.

“Це буде важливий саміт для Альянсу, і будуть зроблені нові кроки у відносинах між НАТО та Україною. Я говорив про це з Президентом України Володимиром Зеленським на 500-й день повномасштабної агресійної війни Росії проти України. Звичайно, ми також говорили про розвиток подій на фронті, і я запевнив його, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну всіма можливостями”, - написав Прем'єр-міністр Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 вже цього літа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-