Дискусії щодо безпекових гарантій для України тривають – Шольц

Дискусії щодо безпекових гарантій для України тривають – Шольц

Укрінформ
Обговорення того, як виглядатимуть безпекові гарантії для України, триває.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албанізе у Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дискутуємо багато місяців щодо гарантій безпеки після досягнення миру. Дискусія дуже інтенсивна…Вона не завершена», - сказав Шольц.

Він нагадав, що Німеччина є другою країною у світі за обсягами надання Україні підтримки, й у бюджеті ФРН передбачені кошти на подальшу підтримку Києва. Канцлер також назвав важливим започаткування у Вільнюсі цього тижня Ради НАТО-Україна, що демонструє поглиблення співробітництва між сторонами.

Читайте також: Шольц назвав український контрнаступ чітким та добре організованим

При цьому Шольц відзначив роль Австралії, яка «надає Україні величезну допомогу», зокрема військову.

Своєю чергою Албанезе зазначив, що Австралія та Німеччина є «партнерами у підтримці України».

Глави двох урядів підкреслили єдність позицій щодо необхідності надання Україні допомоги для захисту суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: Зеленський: Україна повинна отримати чіткі гарантії безпеки, поки вона не в НАТО

Обидва політики також зауважили, що передати Україні касетні боєприпаси було суверенним рішенням Вашингтона. І Німеччині, й Астралія підписали Конвенцію, яка забороняє використання та передачу таких озброєнь.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності отримати на вільнюському саміті НАТО чіткі гарантії безпеки, поки Україна не приєдналася до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-