Єрмак про РФ: Це не країна Пушкіна чи однієї з найсильніших армій у світі, а країна терористів

Єрмак про РФ: Це не країна Пушкіна чи однієї з найсильніших армій у світі, а країна терористів

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пояснює сумніви деяких країн щодо приєднання України до НАТО хибними уявленнями про Росію як раціонального гравця та побоюваннями ризику ескалації конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю ABC News.

«Деякі країни, на жаль, не дуже розуміють нинішню Росію. Це не країна Пушкіна, Чайковського, російського балету чи однієї з найсильніших армій у світі. Це країна терористів, – сказав він. – Коли я слухаю розмови про ескалацію, для нас, українців, це звучить трохи дивно. Які ще ескалації потрібні? Думаю, настав час ухвалювати історичні рішення».

Читайте також: Немає гарантій, що російська ракета не вдарить по сусідніх із Україною країнах - Єрмак

За його словами, крім майбутнього членства в НАТО та ЄС, Україна передусім шукає конкретних гарантій безпеки для забезпечення територіальної цілісності країни та повноцінного миру, чого в минулому не вдавалося досягти лише дипломатичними методами.

Читайте також: Маємо прокласти шлях для України, щоб вона претендувала на членство в НАТО - Байден

Нагадаємо: вже 23 країни підписали спільну з Україною заяву про підтримку вступу до НАТО. Україну вже підтримали Болгарія, Бельгія, Данія, Естонія, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-