Публікації у ЗМІ про «повільний контрнаступ» не впливають на допомогу Україні - МЗС

Публікації у ЗМІ про «повільний контрнаступ» не впливають на допомогу Україні - МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що публікації у ЗМІ про «повільний український контрнаступ» не впливають на рішення західних лідерів щодо поставок зброї Україні. Водночас вони мають певний вплив на суспільні настрої у деяких країнах.

Про Кулеба сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні, на тих, хто ухвалює рішення, це (публікації у ЗМІ про "повільний український контрнаступ". – ред.) не впливає, тому що вони керуються інформацією не з газет, а з об'єктивних зведень своїх військових та розвідників», - сказав міністр.

Читайте також: Адмірал НАТО - про контрнаступ України: Це не просто прогулянка

Кулеба запевнив, що під час перемовин, які проводить з партнерами Президент Володимир Зеленський і він сам, «усі підтримують наш контрнаступ, підбадьорюють і розуміють, що ситуація складніша з об’єктивних причин».

«Але ніякого занепаду духу немає, всі готові рухатися далі та забезпечувати постачання зброї, необхідної для контрнаступу», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Зеленський: Росіяни можуть здійснити теракт на ЗАЕС, аби зупинити контрнаступ

Водночас він зауважив, що подібні публікації дійсно впливають на публічне сприйняття українського контрнаступу і дають поживу численним коментаторам, які підхоплюють ці тези і знову починають розказувати, що «Україна не може перемогти» та сіяти зневіру.

«Зараз якихось негативних, миттєвих наслідків від цього немає, це керована ситуація. Але якщо вони (ЗМІ – ред.) продовжать розганяти ці наративи, то, безумовно, це матиме негативні наслідки для сприйняття в суспільствах відповідних країн успіху України на полі бою», - спрогнозував Кулеба.

Читайте також: Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що не треба диктувати українцям, наскільки швидким має бути їхній контрнаступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-