Адмірал НАТО - про контрнаступ України: Це не просто прогулянка

Адмірал НАТО - про контрнаступ України: Це не просто прогулянка

Укрінформ
Україна має сама визначати, як вести контрнаступ.

Про це на зустрічі з журналістами в брюссельській штаб-квартирі НАТО сказав голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Контрнаступ – це дуже важко. Люди не повинні думати, що це просто прогулянка. Тож ми маємо підтримувати Україну, бо це дуже важкий час для них. Ми не повинні говорити, що вони мають рухатися швидше, або що нас розчаровує темп. Цей вид операцій надзвичайно важкий, і шлях, яким вони це роблять, заслуговує на підтримку», - наголосив Бауер.

Читайте також: Сили оборони з боями просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках - Маляр

Він зауважив, що наразі в Україні зосереджена велика кількість російських сил - до 90% усього складу російських сухопутних військ. Ці війська створили кілометри, інколи десятки кілометрів, мінних полів та інженерних загороджень, які дуже важко долати.

«Ми бачили подібне в Нормандії під час Другої світової війни, це забрало 7-9 тижнів, щоб пробитися через оборонні споруди німців. Тож не дивно, що й зараз контрнаступ не йде швидко... Найбільш важливим для України є те, що ми будемо її підтримувати так довго, як це буде необхідним», - заявив голова Військового комітету НАТО.

Він зауважив, що війна непередбачувана. Хоча НАТО не є стороною війни, країни-члени надають Україні допомогу, в тому числі – зброєю, боєприпасами та відповідним тренуванням для військовослужбовців.

«Що ми бачимо зараз – це героїчна боротьба українців. Вони знають, за що воюють», - зазначив Бауер.

Читайте також: Війна в Україні дедалі сильніше протиставлятиме кількість якості – адмірал Бауер

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого одним з головних питань для обговорення на рівні глав держав та урядів країн-союзниць буде продовження військової допомоги для України в реалізації її права на самооборону проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-