Зеленський вважає, що треба скористатися слабкістю Росії після заколоту

Зеленський вважає, що треба скористатися слабкістю Росії після заколоту

Укрінформ
Заколот ПВК "Вагнер" засвідчує розкол і "слабку ситуацію" у Росії, і цим потрібно скористатися для витіснення загарбників з території України.

Таку думку висловив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю іспанським журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

"У Росії був розкол, вертикалі (влади) потужної більше не існує. Велика кількість у Росії підтримала Пригожина (ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина - ред.), велика кількість підтримує Путіна. Це говорить про їхній внутрішній конфлікт, це дуже сильно впливає на їхню потужність на полі бою. ... У них слабка ситуація, і цю ситуацію нам треба використовувати, щоб витіснити ворога з нашої землі", - сказав Зеленський.

Читайте також: «Мене хоче вбити лише Росія, а Путіна – весь світ»: Зеленський каже, що звик до постійної небезпеки

За його словами, тепер у РФ буде відбуватися пошук винних, спроби мотивувати суспільство.

Водночас, на його думку, "вагнерівці", яких перекидають у Білорусь, будуть здіймати інформаційну хвилю, що буде небезпечно і для України, і для Європи.

"Ми вважаємо, що це буде тільки інформаційний тиск. Ми вважаємо, що на сьогодні вони неспроможні щось дуже серйозне зробити проти України. Але, тим не менш, ми будемо займатися цим напрямком, слідкувати за північчю нашої держави і відповідні команди від мене Головком та командувач цього напрямку отримали", - сказав Зеленський.

За його словами, серед інформаційних вкидів можуть бути повідомлення про новий наступ з боку Білорусі, про діяльність ДРГ на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою.

Читайте також: Зеленський: Кожен звільнений метр коштує життя людей, тому контрнаступ йде не так швидко

Як повідомлялося, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Згодом Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Путін своєю чергою заявив, що “вагнерівці” можуть підписати контракт із російським Міноборони або їхати у Білорусь.

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив, що Білорусь може розмістити на своїй території близько 8 тисяч найманців ПВК "Вагнер", розвиток ситуації перебуває на постійному контролі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-