Міністр оборони Литви зустрівся з Резніковим і розповів про трирічний план підтримки ЗСУ

Міністр оборони Литви зустрівся з Резніковим і розповів про трирічний план підтримки ЗСУ

Укрінформ
Литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас, перебуваючи з неанонсованим візитом в Україні, ознайомив українського колегу Олексія Резнікова з довгостроковим планом Литви щодо допомоги української армії, а також поінформував його про останній пакет підтримки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT з посиланням на Міноборони Литви.

«Ми розуміємо, що лише довгострокова військова та фінансова підтримка України принесе стабільність у вільну Європу. Саме тому ми підготували трирічний план підтримки української армії», - сказав Анушаускас.

За його словами, трьома основними завданнями плану є: докладання всіх зусиль для забезпечення безперервного надання військової підтримки українській армії; забезпечення реабілітації поранених українських солдатів; продовження консультацій щодо оборонних реформ, розпочатих ще до війни, щоб наблизити Україну до членства в НАТО.

Анушаускас також підтвердив, що останній пакет підтримки Литви включає ракетні пускові установки NASAMS, які будуть доставлені в Україну восени. Пакет також включатиме десять бронетранспортерів М113, боєприпаси для гранатометів і 2,5 мільйона набоїв, причому останні будуть відправлені в Україну вже цього тижня.

Читайте також: Зеленський розповів президентам Польщі й Литви про потреби українських військ

Перебуваючи з візитом в Україні з четверга, Анушаускас відвідав Чернігів, Ірпінь і Бучу. Серед іншого він оглянув об'єкти, що фінансуються Литвою і знаходяться на стадії будівництва.

Міністри оборони Литви й України також обговорили підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі і прогрес України в реформуванні системи військової підготовки.

Як повідомляв Укрінформ, президент Литви Гітанас Науседа під час візиту до Києва в середу заявив, що Литва купує два пускові комплекси NASAMS для України.

Того ж дня міністр оборони Арвідас Анушаускас розкрив подробиці нового пакету допомоги та зазначив, що загальний обсяг литовської військової допомоги Україні після його надання сягне 0,5 млрд євро.

Фото: A. Čemerkos / KAM nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-