Штати підтримуватимуть Україну, допоки Росія не виведе свої війська – Міноборони

Штати підтримуватимуть Україну, допоки Росія не виведе свої війська – Міноборони

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну в її самообороні, допоки Росія не виведе свої війська з української території.

Як передає Укрінформ, про це заявила перший заступник помічника міністра оборони США Тресса Штеффен Гюенов під час Конференції Головування ОБСЄ з огляду питань безпеки.

"Росія може припинити цю війну в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши атаки на міста та народ України. Допоки Росія цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники і партнери залишатимуться єдиними з Україною і так довго, стільки буде потрібно", - заявила вона.

Читайте також: Міністри оборони США й Німеччини планують обговорити підтримку України – Пентагон

Гюенов нагадала, що США разом з 50 країнами допомагають Україні у відбитті російської агресії. Вона вказала на те, що від початку роботи адміністрації Джозефа Байдена Сполучені Штати виділили вже понад 40 млрд дол. на військову допомогу Україні, активізували надання фінансової і гуманітарної допомоги українцям.

Вона наголосила, що війна Росії проти України призвела до найбільшої з часів Другої світової війни кризи безпеки в Європі.

"Москва продемонструвала неповагу до своїх міжнародних правових зобов'язань та зобов'язань у рамках ОБСЄ. Дії Росії є порушенням Гельсінського Заключного акту та принципів, на яких була заснована наша організація, а також Статуту ООН і всього заснованого на правилах порядку", - сказала вона.

Читайте також: Штати в ООН: Західна зброя для України запобігає конфлікту, а не поглиблює його

Представниця Міноборони США також вказала на те, що Росія є "найсерйознішою перешкодою на шляху до миру в Європі".

"Жорстокі атаки Росії на Україну та її народ є ще однією демонстрацією того, що президент Путін не зацікавлений у змістовній дипломатії. Схоже, що його метою є знищення незалежності України", - додала вона.

Читайте також: Пентагон замовив ракети типу AMRAAM на $1,1 мільярда, зокрема й для України

Гюенов наголосила, що спроби Росії зруйнувати базований на правилах міжнародний порядок зазнають невдачі. Вона запевнила, що союзники збережуть свою єдність та не відмовляться від підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Розпочавши цю неспровоковану війну проти України, Кремль досягнув прямо протилежного тому, що планував. Росія може припинити цю війну в будь-який момент. І це в її власних інтересах", - заявила перший заступник помічника міністра оборони США.

Читайте також: У ЗСУ попереду важкі битви, проте вони здатні досягти успіху - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство оборони США оголосило про додаткову допомогу в сфері безпеки для України в розмірі 500 млн дол. куди увійшли, зокрема, боєприпаси для Patriot і HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-