Ворог продовжує розвідку з безпілотників у пошуку даних для атак по Україні - Гуменюк

Ворог продовжує розвідку з безпілотників у пошуку даних для атак по Україні - Гуменюк

Укрінформ
Російські військові продовжують розвідувальну роботу, збираючи дані для майбутніх атак по Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє Укрінформ.

“Цієї ночі було дещо спокійніше, хоча ворог продовжує розвідувальну діяльність, і це очевидно, що збираються дані для наступних майбутніх атак, які, цілком ймовірно, ворог ще застосовуватиме. Тому що є і отримання додаткових партій “Шахедів”, і є ще потенціал ракетний, і є розуміння того, що не маючи успіхів на фронті, маючи такий безлад у самій країні, їм потрібні будь-які перемоги, які вони дуже часто видають якраз після таких ракетних атак, навіть не досягнувши результату, на своїх пропагандистських ресурсах як чергові перемоги”, - зазначила Гуменюк.

Вона уточнила, що збір даних росіяни продовжують за допомогою безпілотних “шпигунів”.

“І навіть нами фіксувалися минулої доби зальоти такого “шпигуна” аж до Миколаєва. Тобто це говорить про те, що вони не тільки вивчають позиції вздовж лінії фронту, а вишукують цілі в тилових регіонах. Цей розвідник був збитий, звісно, силами протиповітряної оборони. Але сам факт того, що чергування, наприклад, у Чорному морі кораблів, які можуть нести такі безпілотники і запускати їх для того, щоб збирати інформацію, це нами ретельно відстежується”, - підкреслила речниця.

Читайте також: Загарбники намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС – Гуменюк

За її словами, росіянам цікавий Очаківський напрямок, напрямок вздовж правого узбережжя, “де вони не можуть ніяк зрозуміти — де ж активність Сил оборони і в який спосіб вона проявляється”.

“Але ми намагаємося працювати максимально ефективно і приховано для ворога для того, щоб у них були такі несподівані сюрпризи, як то минулої доби: мінус 10 окупантів, мінус 2 крупнокаліберні гармати, мінус 4 човни”, - повідомила Гуменюк.

Як повідомлялося, станом на 12:00 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають чотири російські кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-