Данілов відповів Гутеррішу: Росія вбила набагато більше дітей, ніж назвали в ООН

Данілов відповів Гутеррішу: Росія вбила набагато більше дітей, ніж назвали в ООН

Укрінформ
Кількість убитих Росією українських дітей є значно більшою за 136, про яких говорив голова ООН Антоніу Гутерріш.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Цифри, які озвучив пан Гутерріш, не відповідають дійсності. Коли мова йде про наших дітей, які були вбиті за вказівкою Путіна, це точно не та цифра, яку він назвав. На превеликий жаль, це набагато більше. Біля п’ятисот дітей знищили ці нелюди, і це треба було би пану Гутеррішу знати», - сказав Данілов.

Читайте також: РФ фактично повністю контролює Секретаріат ООН, де працюють майже 400 росіян – Єльченко

Він також прокоментував заяву про те, що українці начебто самі вбивали своїх дітей: «Якби Путін не вдерся на територію України, жодна людина не постраждала б. Саме про це треба говорити. Треба говорити, що країна-агресор 24 лютого почала активну фазу того, що вони розпочали у 2014 році».

Як повідомлялося, голова ООН Антоніу Гутерріш у щорічній доповіді назвав Росію винною у вбивстві 136 дітей в Україні за 2022 рік і додав російську армію до списку світових правопорушників.

Читайте також: ООН додала Росію до списку ганьби за вбивство дітей в Україні

За даними Офісу Генпрокурора, в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії загинули 489 дітей, ще 1026 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-