У російському полоні залишаються медики з Маріуполя - Коордштаб

У російському полоні залишаються медики з Маріуполя - Коордштаб

Укрінформ
Росія тримає у заручниках медиків, які рятували життя людей у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненим повідомляє у Телеграмі.

У День медика представники Коордштабу взяли участь у заході громадської організації "Військові медики" на підтримку родин медиків, які перебувають у полоні.

Читайте також: Ще 95 українських захисників повернулися з полону

“Частина військових медиків, які рятували життя побратимів та цивільних, і досі перебувають в руках загарбників. Проте всі ми працюємо задля їхнього звільнення”, - заявила представниця Коордштабу Вікторії Цимбалюк.

Під час мітингу, який пройшов у Києві на Майдані Незалежності, відбулося спілкування з близькими військових медиків, які рятували життя в блокадному Маріуполі, а також зі звільненими з полону медиками та їхніми сім'ями. Учасники події підтримали тих, хто ще чекає своїх рідних.

"Утримання в заручниках медичних працівників -- ще одне кричуще порушення міжнародного гуманітарного права з боку Росії," - зазначили у Коордштабі і додали, що Україна робить усе можливе, щоб на міжнародному рівні змусити Росію покращити умови утримання полонених та без будь-яких умов відпустити з неволі цивільних та некомбатантів.

Читайте також: Полонені з “Азовсталі”: повернуто лише кожного п’ятого із майже 2,5 тисячі

"Усі українські оборонці також мають повернутися з полону", - наголосили у Координаційному штабі.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна повертатиме цивільних полонених із Росії за допомогою третіх країн та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-