Україна побудувала та розвиває надійну систему ППО – Резніков

Україна побудувала та розвиває надійну систему ППО – Резніков

Укрінформ
Україна, за допомогою партнерів по НАТО, вже змогла побудувати надійну систему протиповітряного захисту, і вважає її подальший розвиток пріоритетом номер один.

Про це сьогодні під час зустрічі з журналістами за підсумками засідання Комісії НАТО-Україна заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так військовий керівник відповів на запитання кореспондента Укрінформу, на якій відстані все ще знаходиться Україна від поставленої мети з розвитку багаторівневої системи ППО.

«Ми не далеко від цієї мети. Ми вже її побудували (систему протиповітряної оборони – ред.), і тепер розвиваємо. Ми маємо найбільш розвинуті у світі системи Patriot, NASAMS IRIS-T та SAMP/T. Наступний рівень – це інші системи – «Кроталі», «Гепарди», а також радянські, які ми все ще маємо, і аж до ручних ПЗРК, тобто, системи різної дальності дії. Сам факт створення літакової коаліції, яка починається з тренування, але ми вже точно знаємо, що матимемо літаки, як частину протиповітряної оборони, говорить про те, що ця система продовжує розвиток», - зауважив Олексій Резніков.

Він повідомив, що сьогодні під час зустрічей у Брюсселі прозвучали чергові зобов’язання з боку країн-партнерів про продовження забезпечення України необхідними ракетами та системами запуску.

«Вже у цьому місяці, або протягом наступних місяців, ми зможемо отримати перші системи Hawk, яких в нас ще не було, й відповідне обладнання та ракети до них. Тож, ППО у нас розвивається. Сьогодні я знову повторив партнерам, що протиповітряна оборона э першим пріоритетом. Наше завдання - щоб наші діти зростали та навчалися під мирним небом. Тому нам потрібно розвивати систему ППО. По суті, сьогодні якщи не кожен, то кожен другий з міністрів оборони про це говорили, - про продовження забезпечення України ракетами й системами протиповітряного захисту», - наголосив міністр оборони України.

Читайте також: Резніков про перспективи отримання F-16: «Пташкова» коаліція відбулася

Як вже повідомлялося сьогодні у Брюсселі в рамках першого дня роботи Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони відбулося засідання Комісії НАТО-Україна та зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков. Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для наступу проти російських загарбників та для звільнення територій, а також питання щодо перспектив членства України в НАТО та отримання гарантій безпеки на період, поки таке членство відбудеться. Ці та інші найважливіші питання щодо діяльності Альянсу будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-