«Вагнерівці» відмовляються підписувати контракти попри розпорядження Путіна – британська розвідка

«Вагнерівці» відмовляються підписувати контракти попри розпорядження Путіна – британська розвідка

Укрінформ
Керівник групи "Вагнер" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження російського лідера Володимира Путіна, чим провокує конфлікт зі своїм вождем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

10 червня 2023 року Міністерство оборони РФ почало вимагати від членів "добровольчих формувань", таких як група "Вагнер", підписати контракти безпосередньо з міністерством, цей крок прямо схвалив президент Путін, виступаючи на телебаченні 13 червня 2023 року.

Кілька місяців власник "Вагнера" Євген Пригожин різко критикував ієрархію Міноборони, але підкорювався владі Путіна.

Однак, попри коментарі Путіна, 14 червня 2023 року Пригожин заявив, що "жоден з бійців "Вагнера" не готовий знову стати на шлях ганьби". Тому вони не підписуватимуть контракти.

Читайте також: Путін підписав закон про вилучення закордонних паспортів у призовників

"Риторика Пригожина переростає в непокору ширшим верствам російського істеблішменту", – йдеться у повідомленні.

1 липня 2023 року спливає кінцевий термін підписання контрактів російськими вояками, ймовірно, цей день стане ключовим моментом у цьому питанні.

Раніше британська розвідка повідомляла, що на багатьох ділянках фронту спостерігається активізація бойових дій, водночас ворожнеча між ПВК "Вагнер" та Міністерством оборони Росії досягла безпрецедентного рівня. "Уперше власник "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що армія навмисно застосувала летальну зброю проти його підрозділів. Після сутички "Вагнер", ймовірно, затримав командира бригади російської армії", - повідомляють розвідники.

Читайте також: ГУР: Путін і Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі "добровольчі загони", які перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-