Росія може виробляти ракети завдяки обходу санкцій - Ігнат

Росія може виробляти ракети завдяки обходу санкцій - Ігнат

Укрінформ
Російська Федерація продовжує отримувати комплектуючі завдяки обходу міжнародних санкцій й виробляє нові ракети.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю виданню "Українська правда", повідомляє Укрінформ.

"На жаль, Росія отримує комплектуючі. На жаль, вона продовжує виробництво. Ракет високоточних, далекобійних – Х-101, "Іскандер-М", "Іскандер-К", "Калібр", "Кинджал", які можуть діставати далеко всередину країни і бити точно, противник не мав достатньо. Коли він атакував нашу критичну інфраструктуру, то використав фактично весь свій потенціал цього стратегічного озброєння. Але навесні була невелика пауза, коли противник наростив виробництво. І уже, згідно з новими даними ГУР, має більше і "кинджалів", і "калібрів", - зазначив Ігнат.

Читайте також: Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

На його думку, вочевидь, Росія знайшла можливість обходити санкції за рахунок окремих країн, які співпрацюють з нею, та отримує те, що сама виготовляти не може: плати, чипи, напівпровідники.

"Тому сподіваюся, що Росію дотиснуть санкціями. Якщо санкції комплексно будуть працювати і будуть контролюватися, тоді можна Росію буде поставити на місце", - підкреслив речник.

Читайте також: Україна разом із партнерами має закрити можливості для обходу санкцій з боку РФ - Зеленський

Як повідомлялося, у травні над Києвом сили ППО знищили 7 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 13 балістичних ракет “Іскандер”, 65 крилатих ракет та 169 БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-