Україна разом із партнерами має закрити можливості для обходу санкцій з боку РФ - Зеленський

Україна разом із партнерами має закрити можливості для обходу санкцій з боку РФ - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів спеціальну нараду за участі Головного управління розвідки, уряду, Служби зовнішньої розвідки й Офісу Президента щодо недопущення обходу санкцій з боку Росії.

Про це глава держави повідомив у зверненні наприкінці 466-го дня війни, передає Укрінформ.

"Сьогодні провів спеціальну нараду щодо санкцій. ГУР, Служба зовнішньої розвідки, уряд, Офіс (Президента - ред.). Дуже детально проаналізували, як Росія обходить санкції та хто їй допомагає... Ми бачимо кожен напрямок обходу наявних санкцій, кожну країну, чия територія або юрисдикція, чиї громадяни використовуються Росією для продовження терору. І ми маємо закрити всі такі напрямки – разом із партнерами, – щоб не було в російських ракетах, у російській зброї продукції вільного світу. Необхідні кроки будуть", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Посилення ППО та нові санкції проти Росії: Зеленський провів зустріч із Шольцом

Він також зазначив, що Росія виробляє засоби терору, зокрема ракети, за допомоги різних компаній у різних країнах. За його словами, наразі державі-терористу вдається використовувати технології світу через мережу постачальників, а також обходити міжнародні санкційні режими. Водночас він відзначив, що санкції, накладені на Росію, є обов'язковою частиною відповідальності країни-агресора за її злочини. Також санкції мають обмежувати російську здатність до терору по максимуму.

Читайте також: Зеленський може почати публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити Росії санкції

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада затвердила рішення Ради національної безпеки та оборони щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти Ісламської Республіки Іран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-