Резніков розповів, що вироблятиме український ВПК після війни

Резніков розповів, що вироблятиме український ВПК після війни

Укрінформ
Після перемоги над РФ український військово-промисловий комплекс (ВПК) має зосередити зусилля на виробництві систем ППО, артилерії і боєприпасів до неї, ударних дронів, засобів РЕБ, броньованих машин і танків.

Як передає Укрінформ, про це під час заходу «Великий день з NV. Діалоги про відновлення України» заявив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на запитання, що українському ВПК потрібно буде виробляти після війни.

«Номер один - це ППО. Ми маємо закрити наше небо всюди, не тільки над великими агломераціями – Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Львів, а над всіма містами. Вона має бути різних типів – короткої, дальньої, середньої дії. Наприклад, Харків - 38 км кордон з оркостаном, відповідно там мають бути системи, подібні ізраїльським, аналог «Залізного куполу» проти «Градів», «Смерчів», а трохи далі – це вже відповідно проти крилатих, балістичних ракет тощо. Відповідно ті ж самі терористичні іранські дрони сьогодні уражаються завдяки не потужним системам ППО, а великого калібру кулеметами, тобто вже мобільні групи з ними навчилися справлятися. Тому різноешелонна має бути система ППО, і ми маємо в неї вкладатися», - заявив Резніков.

На другому місці, на думку міністра, має бути виробництво артилерії і боєприпасів до неї різного калібру.

«Треба мати свої заводи, які будуть виготовляти снаряди. А щоб артилерія нормально працювала, для контрбатарейної боротьби мають бути радари, антирадари і дрони, які будуть наводити», - розповів міністр.

Крім того, Україні обов’язково потрібні ударні дрони, засоби РЕБ, а також «ударний броньований кулак». Йдеться, зокрема, про броньовані машини та танки.

Читайте також: Укроборонпром працює над освоєнням «натівського» 155-мм снаряда

«Можуть бути свої танки, свої броньовані машини, свої системи ППО, у нас фантастична «Стугна», «Корсар» і протитанкові засоби ураження – все це робить наш ВПК, тому все можемо робити ми, і нехай вони (міжнародні партнери – ред.) до нас стукаються і потім просять їм продати», - зазначив Резніков.

На думку міністра, для реалізації цих задумів, знадобиться кооперація кількох відомств. Мінстратегпром буде ключовим міністерством, яке створюватиме умови для розвитку ВПК і забезпечення Сил оборони, Міністерство цифрової трансформації має забезпечувати дизайн, сучасні підходи і проривні ідеї, а плануванням і замовленням повинні займатись Міноборони і Мінекономіки, оскільки вони відповідають за мобілізаційний план та розвиток економіки.

Читайте також: Укроборонпром і чеська компанія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

«Якщо ми не будемо вкладати гроші в наш сектор безпеки і оборони, то будемо мати знову чергові проблеми» - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, в січні ц.р. міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підтримує розвиток українського військово-промислового комплексу і переконаний, що протестоване у ході розв’язаної Росією війни озброєння у майбутньому високо цінуватиметься на ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-