Столтенберг привітав інформаційну стриманість України щодо контрнаступу

Столтенберг привітав інформаційну стриманість України щодо контрнаступу

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив пожвавлення бойових дій вздовж всієї лінії фронту в Україні, та водночас привітав інформаційну стриманість української сторони у поширені деталей щодо ймовірного контрнаступу.

Про це керівник НАТО заявив сьогодні під час публічної дискусії формату Brussels Sprouts в рамках Центру з нової американської безпеки (CNAS), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В тому, що стосується наступу (України) – ми бачимо збільшення інтенсивності боїв вздовж лінії фронту. Але я завжди є дуже обережним, щоб не говорити про оперативні деталі. Це є дійсно справа українців – говорити про такі речі. Ми також бачили це відео (Генерального штабу ЗС України – ред.), яке вони розмістили у соціальних медіа, і яке дійсно закликає утриматися від інформації щодо контрнаступу або його оперативних деталей», - зауважив Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання від модератора дискусії.

Він підкреслив, що будь-яка війна є непередбачуваною, і ніхто не може сказати, як вона буде розвиватися. Але те, що відомо напевно – це те, що українські захисники наразі мають спроможності, зброю, боєприпаси та необхідне тренування, які були надані, зокрема, союзниками по НАТО та партнерами в рамках Контактної групи з допомоги Україні за лідерства США.

«Ми також знаємо, що українці вже довели: вони спроможні виштовхувати російські сили, як вони зробили це на півночі, навколо Києва, усього за кілька тижнів, на сході, навколо Харкова, й на півдні, у Херсоні. Зараз вони мають більше обладнання, більше тренування, вони краще підготовлені для звільнення навіть більших територій», - сказав Генеральний секретар НАТО.

«Ніхто не може передбачити, чим ця війна завершиться. Але ми знаємо: те, що буде відбуватися за столом переговорів, які, будемо сподіватися, на певному етапі покладуть край цій війні, - це повністю залежатиме від досягнення цілей на полі бою. Тож ми маємо зміцнювати позиції України на полі бою, щоб вони отримали такий підсумок цієї війни, який забезпечить збереження України як суверенної та незалежної країни, і що Путін не виграє цю війну», - додав Єнс Столтенберг.

Читайте також: НАТО має надати Україні гарантії безпеки, щоб історія з війною не повторилася – Столтенберг

Як вже повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО, який, серед найважливіших питань, розгляне продовження допомоги Україні у її боротьбі проти російської агресії. Президент Володимир Зеленський висловив намір особисто взяти участь у цій зустрічі. При цьому на всіх рівнях українська сторона наголосила, що завірень про те, що «Україна стане членом Альянсу», які буди зроблені під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, вже недостатньо. Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо надання гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-