Остін: ЗСУ мають знайти слабкі місця в позиціях РФ та скористатися ними для контрнаступу

Остін: ЗСУ мають знайти слабкі місця в позиціях РФ та скористатися ними для контрнаступу

Укрінформ
Попри міцні й глибокі укріплення в багатьох місцях, росіяни не зможуть протистояти контрнаступу українських сил по всій лінії фронту, тому українці мають знайти ці прогалини й скористатися ними для досягнення успіху.

Про це заявив у понеділок під час пресконференції в Нью-Делі міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Широко відомо, що Росія звела оборону вздовж окупованих територій, і в багатьох випадках - глибоку оборону. Ми спостерігаємо кілька ліній укріплень, ровів, «зубів дракона», підготовлених позицій тощо»,- зауважив глава Пентагону.

Читайте також: Остін: Війна РФ показала, яким став би світ, якби великі країни могли безкарно вторгатися до сусідів

Натомість, продовжив він, росіянам доводиться стримувати наступ на достатньо протяжній території.

«Отже, вони (росіяни – ред.), вочевидь, не можуть бути сильними в усіх місцях. Тож, українці мають знайти ті точки переваги, якими вони можуть скористатися»,- зазначив міністр оборони США.

Читайте також: Данія й Нідерланди очолять коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16 - Остін

Тим часом він не став коментувати готовність ЗСУ до масштабної контрнаступальної операції, зауваживши, що про це розповість українська сторона, коли настане час.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні зберігають послідовну позицію щодо забезпечення підтримки України всім необхідним для звільнення власних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-