Данія й Нідерланди очолять коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16 - Остін

Данія й Нідерланди очолять коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16 - Остін

Укрінформ
Данія й Нідерланди наступного місяця у взаємодії зі США почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів, свій внесок запропонували також Норвегія, Бельгія, Португалія й Польща.

Про це за підсумками засідання «Рамштайн-12» заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під час сьогоднішньої зустрічі кілька союзників і партнерів обговорили плани підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16», - повідомив Остін.

Він підкреслив, що планування та виконання цих навчань стане для всіх важливим завданням, можливим завдяки координації в межах Контактної групи.

«Я особливо хочу подякувати Данії й Нідерландам, які вирішили очолити європейську коаліцію з підготовки українських сил на F-16. Ближчими тижнями мої нідерландські й датські колеги працюватимуть зі Сполученими Штатами та іншими союзниками над розробкою навчальної бази», - зазначив глава Пентагону.

Читайте також: Глава Пентагону назвав країни, які візьмуть участь у тренуванні українців на F-16

Він також підтвердив, що зробити внесок у підготовку українських пілотів вже запропонували Норвегія, Бельгія, Португалія й Польща.

«І ми очікуємо, що незабаром до нашої важливої ініціативи приєднаються інші країни», - додав міністр оборони США.

При цьому він підкреслив, що навчання українських пілотів на літаках F-16 є прикладом відданості США й інших країн зміцненню безпеки України в довгостроковій перспективі.

Читайте також: Українські пілоти зможуть пройти навчання на шведських винищувачах Gripen

Як повідомляв Укрінформ, країни-члени Контактної групи з питань оборони України у четвер домовилися знайти більше можливостей, аби забезпечити нашу країну додатковими системами ППО.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-