Глава МАГАТЕ вірить, що Україна і Росія дотримуються п’яти принципів безпеки ЗАЕС

Глава МАГАТЕ вірить, що Україна і Росія дотримуються п’яти принципів безпеки ЗАЕС

Укрінформ
Керівник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі висловив переконання, що Росія й Україна дотримуються п’яти принципів щодо запобігання ядерній аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Про це він заявив у середу в ефірі CNN, передає Укрінформ.

«Вони (Україна й Росія – ред.) не заперечували тому, що я оголосив як необхідне, і я стежу за цим», - прокоментував Гроссі реакцію Києва й Москви на запропоновані ним принципи безпеки ЗАЕС, які він озвучив на засіданні РБ ООН у вівторок.

«Тож я вірю, що вони справді дотримуються цього», - додав глава МАГАТЕ.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Рафаель Гроссі виступив на засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції. Він сформулював п’ять принципів, які мають гарантувати ядерну безпеку на ЗАЕС.

Читайте також: Кислиця в ООН: Безпека ЗАЕС має передбачати її повну демілітаризацію та деокупацію

Так, за його словами, «не повинно бути жодних атак будь-якого роду з території станції чи проти неї». Інфраструктура електростанції не повинна використовуватися як сховище чи база для важкого озброєння. Не можна піддавати ризику подачу електроенергії з електростанції за межі об'єкта. Усі структури, системи й компоненти, необхідні для безпечної експлуатації об’єкта, мають бути захищені від нападів чи диверсій. Крім того, не слід вживати жодних дій, які б підривали ці принципи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-