Україні необхідно на зиму зміцнити систему ППО - Резніков

Україні необхідно на зиму зміцнити систему ППО - Резніков

Укрінформ
Україні потрібно до наступної зими зміцнити систему протиповітряної оборони.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Сьогодні наша задача накопичувати кількість таких системи. На зиму важливо зміцнювати систему ППО, тому що нам треба зробити безпечним наше небо, щоб наші діти ходили в школу, студенти ходили в університети, лікарі лікували безпечно в лікарнях і т.д. Ми маємо налагодити безпечне життя нашого населення. Це важлива задача і ми нею займаємось", - заявив Резніков.

Він додав, що потрібно також захистити не тільки Київ, а і всі великі агломерації в Україні: Харків, Дніпро, Одесу, Львів, Запоріжжя та інші міста.

За словами Резнікова, Україна вже вирішила всі базові завдання із налагодження поставок певного виду озброєння і має зосередитись на забезпеченні необхідної кількості системи ППО та інших засобів, необхідних для захисту неба.

"Тепер мова йде не про принципове рішення щодо якоїсь системи, а про кількість тих систем, які будуть забезпечені ракетами. Це також системи радарів, перехоплення, ситуативної обізнаності і т. д.", - пояснив міністр.

Читайте також: Зробимо все для швидшого постачання Україні систем ППО - Президент

Очільник Міноборони зауважив, що окрім надання самих систем ППО Україна також постійно порушує питання забезпечення бойового стану цих систем, зокрема надання запасних частин, обслуговування та проведення ремонтів.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке відбулось 25 травня, йшлося про зміцнення системи протиповітряної та протиракетної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-