Заяви про великі втрати серед російських добровольців у Бєлгородській області є фейком - ГУР

Заяви про великі втрати серед російських добровольців у Бєлгородській області є фейком - ГУР

Укрінформ
Заяви кремлівських пропагандистів про «великі втрати» серед російських добровольців в Бєлгородській області є нашвидку зліпленим пропагандистським фейком.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, відповідаючи на питання щодо великих втрат серед російських повстанців.

Читайте також: Інцидент у Бєлгородській області не буде останнім повстанням в Росії – радник Резнікова

«Що стосується втрат, ні, ця інформація не підтверджується, це на швидку руку зліплені пропагандистські фейки і не більше. Там було багато смішних речей – і генерал, який особисто керував «звільненням» вулиці, й інші кумедні моменти. Насправді рашистська пропаганда і рашистське ТБ «зламалися» від подій на Бєлгородщині, і не можуть внятно й правильно пояснити якісь ключові повідомлення для внутрішній аудиторії. І весь світ побачив, що на Росії розгортається справжнє внутрішнє російське протистояння між вільними людьми, громадянами, які хочуть жити в іншій країні, які засуджують злочини путіна, і власне злочинним режимом», - заявив Юсов.

Читайте також: США скептично ставляться до правдивості зображень із начебто «західною зброєю» в Бєлгороді

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Бєлгородській області Росії почалися вибухи. Згодом «Русский добровольческий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії», заявили, що вони ведуть визвольну боротьбу за повалення путінського режиму та за свободу для свого народу. У цьому зв’язку в Держдепартаменті зазначили, що Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для завдання ударів за межами її території та не заохочують українське керівництво до цього. Водночас, у Держдепі підкреслили, що Україна сама приймає рішення, як їй вести бойові операції.

Фото: Легион «Свобода России»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-