В армії РФ стрімко зростає кількість солдатів-утікачів - британська розвідка

В армії РФ стрімко зростає кількість солдатів-утікачів - британська розвідка

Укрінформ
Російські військові стали дедалі частіше самовільно покидати своє місце служби, про що свідчать судові дані країни-агресорки.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

"З січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1 053 справи про самовільне відлучення військовослужбовців. Це є більшим показником, ніж за весь 2022 рік", - повідомили у розвідці, спираючись на дослідження незалежних російських журналістів.

Зазначається, що військові РФ намагалися підтримувати дисципліну в своїх лавах протягом усієї інтервенції в Україну, але ця проблема ще більше загострилася після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року.

Судові дані свідчать про те, що більшість осіб, визнаних винними в самовільному відлученні, тепер покарані умовними термінами, тобто їх можуть передислокувати до зони бойових дій.

"Зусилля Росії, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та заохоченні патріотичного запалу, а не на усуненні першопричин розчарування солдатів", - підсумувала розвідка.

Читайте також: Данілов відреагував на «занепокоєння» Путіна щодо ситуації в Бєлгороді

Як повідомляв Укрінформ, сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 24 травня 2023 року ліквідували близько 204 тисяч 760 російських загарбників, 400 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-